UDRUGA OSMIJEH

Udruga za pomoć djeci i mledeži Osmijeh

Udruga “Osmijeh” je neprofitna organizacija koja okuplja stručnjake iz različitih struka, područja i sustava na području Međimurske županije koji direktno rade s djecom i mladima različite dobi (od predškole do mlađe punoljetnosti). Udruga je osnovana 1997.g. sa sjedištem u Čakovcu. Naglasak na interdisciplinarnosti u pristupu prema djeci koja su u riziku ili već manifestiraju poremećaje u ponašanju, međusobna suradnja različitih sustava, razvijanje socijalnih usluga (kreiranje programa, tj. ponude socijalnih usluga na području Međimurske županije).

1997.g. Udruga je započela sa provođenjem Preventivnog programa «Male kreativne socijalizacijske skupine» u osnovnim školama u Županiji međimurskoj (od 1997. – 2015. g u program je bilo uključeno 3041 dijete i roditelj)

U sklopu javnih radova Udruga je provela pilot-projekt u romskom naselju Podturen, pod nazivom «Program unapređenja života Roma».
U O.Š. Prelog i O.Š. Mala Subotica u sklopu javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje proveden je projekt «Pomoć djeci u učenju» i «Modifikacija ponašanja djece putem igre i kreativnog stvaralaštva».

2000./2001.g. u suradnji sa Državnim zavodom za zaštitu obitelji i materinstva provodili smo projekt Velika sestra/veliki brat.

Školske godine 2000./2001. započela je realizacija CAP programa – Prevencija zlostavljanja djece kroz školski sustav. Program obuhvaća radionice za roditelje, kompletno osoblje škole i radionice za djecu, učenike drugih razreda.

Projekt Prevencija zlostavljanja djece provodio se 2005.g., 2006.g. 2007.g. i 2008 .g. sredstvima odobrenim na otvorenom natječaju «Raiffeisen daruje» AED.

2008 .g. odobren je Projekt: Prevencija zlostavljanja djece i nasilničkog ponašanja u školi:
“Igrom i kreativnim stvaralaštvom protiv protiv asocijalnog ponašanja i ovisnosti – Projekt se provodio pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti.”

2009.g. Ministarstvo obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnost
PROJEKT: Igrom i kreativnim stvaralaštvom protiv ovisnosti

2010./2011. Ministarstvo znanosti,obrazovanja i športa –

Voditelj projekta: Čugalj Jelena,dipl.soc.ped.
Uloga prijavitelja: Voditelj projekta
Mjesto provedbe: Županija međimurska
Trajanje: 1.09.2010.g.- 30.06.2011.g.

Vizija

Udruga „Osmijeh“ želi proširiti ponudu socijalnih usluga na području Međimurske županije djeci i mladima s problemima u ponašanju i njihovim obiteljima kao i onima koji se nalaze u riziku za razvoj problema u ponašanju želeći na taj način doprinijeti primjerenijem odgovoru društva na rastuće potrebe djece i mladih.

Misija

Udruga „Osmijeh“ je organizacija civilnog društva koja se bavi promicanjem prava i zaštite djece kroz razvoj i provođenje preventivnih programa usmjerenih djeci, mladima i njihovim obiteljima s posebnim osvrtom na djecu i mladi koji su u riziku za razvoj ili već manifestiraju probleme u ponašanju, rizična ponašanja ili su uključeni u maloljetničku delinkvenciju.

Članovi

Članovi udruge su socijalni pedagozi, pedagozi, učitelji, psiholozi, liječnici i socijalni radnici zaposleni u različitim institucijama na području Međimurske županije (škole, posebne ustanove, centar za socijalnu skrb, državno odvjetništvo,…). Udruga broji ukupno 20 člana od čega je 12 članica posebno aktivno. Rad u udruzi baziran je na volonterskoj osnovi. Dvadesetak članica Udruge završilo je edukaciju za rad na Hrabrom telefonu, koju su održale aktivistice-volonterke iz Dječje bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Članice Udruge sudjelovale su na stručnom usavršavanju u programu «Obiteljsko nasilje: novi profesionalni izazov» u organizaciji Društva za psihološku pomoć Zagreb i Admira Foundation, Utrecht, Nizozemska i Act Čakovec – Socijalno poduzetništvo Act

PREDSJEDNICA

 • Jelena Čugalj
  Jelena Čugalj

  ČLANICE

  • Andreja Zadravec Baranašić
   Andreja Zadravec Baranašić
   • Mira Pajić
    Mira Pajić
    • Jelena Wranna Kovač
     Jelena Wranna Kovač
     • Velimira Vinković
      Velimira Vinković
      • Jelena Čugalj
       Jelena Čugalj
       • Vlatka Štenglin Kovač
        Vlatka Štenglin Kovač
        • Asja Supančić
         Asja Supančić
         • Jelena Sobočan Tkalčec
          Jelena Sobočan Tkalčec
          • Sanja Žganec
           Sanja Žganec
           • Maja Kutnjak
            Maja Kutnjak
            • Gordana Dajč
             Gordana Dajč

             Korisnici

             Korisnici udruge su djeca i mladi s područja Međimurske županije unutar redovne populacije ali još više oni koji inkliniraju razvoju poremećaja u ponašanju, rastu u rizičnim uvjetima, trenutni su i bivši korisnici institucionalnih i vaninstitucionalnih odgojnih mjera u sustavu socijalne skrbi.

             DOSADAŠNJI SPONZORI U PROVOĐENJU PROJEKATA: Državni zavod za zaštitu obitelji i materinstva AED, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, INA, „ Raiffeisen“ banka, Zrinski Čakovec, Grad Čakovec, Caritas, Zavod za javno zdravstvo Županije međimurske, Županija međimurska, Katolički dom Čakovec.

             Galerija

             Dokumenti

             Kontaktirajte nas

             Javit ćemo se u što kračem roku.