Održan okrugli stol „Obrazovanjem i zapošljavanjem do uspješne integracije mladih koji izlaze iz sustava pravosuđa i socijalne skrbi“

Home / Aktivnosti / Održan okrugli stol „Obrazovanjem i zapošljavanjem do uspješne integracije mladih koji izlaze iz sustava pravosuđa i socijalne skrbi“

Dana 07.12.2017., u dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu, održan je okrugli stol na temu: „Obrazovanjem i zapošljavanjem do uspješne integracije mladih koji izlaze iz sustava pravosuđa i socijalne skrbi“. Okrugli stol je dio inicijative za zapošljavanje mladih osoba s problemima u ponašanju koja se provodi u sklopu projekta „Podrška u integraciji“. Projekt je usmjeren na mlade počinitelje kaznenih djela s područja Međimurske županije (u dobi od 14. – 21. godine) koje se tijekom projekta želi osnažiti i pripremiti za lakšu reintegraciju u društvo i uključivanje na tržište rada.

Okruglom stolu prisustvovalo je 30 predstavnika iz odgojno-obrazovnog, civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uvodnim riječima prisutnima se obratila predsjednica Udruge, Jelena Čugalj te predstavnici partnera projekta, Međimurske županije, Branko Sušec, pročelnik Odjela društvenih djelatnosti i Sonja Tošić-Grlač, pomoćnica pročelnika i voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine. Zatim su ukratko predstavljene glavne aktivnosti projekta te su uslijedile prezentacije Alenke Bilić, ravnateljice Centra za socijalnu skrb Čakovec, Sanje Habjanec Martinović, upraviteljice Odgojnog zavoda u Turopolju, Jelene Čugalj, Blaženke Dasović, rukovoditeljice Odjela za tržište rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Čakovec te Nede Kocijan iz “Kuće mogućnosti”.

Kroz prezentacije i kasniju diskusiju svih prisutnih govorilo se o važnosti posttretmanske zaštite, zapošljavanja i uključivanja u društvo skupine mladih kojoj pripadaju korisnici projekta i koji su često u marginaliziranom i stigmatiziranom položaju. Također govorilo se o korištenju socijalne pomoći, postojećim i potencijalnim mogućnostima obrazovanja i osposobljavanja mladih tijekom boravka u instituciji i nakon izlaska iz institucije, mogućnostima njihovog zapošljavanja te potrebama pojedinih poslodavaca i kompletnog poslovnog sektora na području Međimurske županije, a sve s ciljem povezivanja institucija i poboljšanja suradnje između sektora radi pružanja podrške mladima i bolje integracije mladih s problemima u ponašanju.

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su svojim dolaskom i komentarima pridonijeli tom cilju.

 

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Javit ćemo se u što kračem roku.