Završila edukacija roditelja mladih koji se nalaze u Odgojnom zavodu u Turopolju

Home / Aktivnosti / Završila edukacija roditelja mladih koji se nalaze u Odgojnom zavodu u Turopolju

U sklopu projekta „Podrška u integraciji“, 30.11.2017. završila je edukacija i priprema roditelja za povratak njihove djece u obitelj i lokalnu zajednicu nakon odsluženja odgojnih mjera. Edukaciju je vodila Iva Miser, mag. soc. ped. kroz ukupno šest radionica.

Roditelji su pokazali izuzetnu zainteresiranost tijekom provedbe projekta, aktivno sudjelovali u programu svih radionica te se uključivali u diskusiju o ulogama i obvezama njih kao roditelja u smanjivanju rizičnih čimbenika koji vode u problematično ponašanje, a mogli bi se pojaviti po povratku mladih iz Odgojnog zavoda. S roditeljima se razgovaralo o roditeljskim stilovima odgoja, vježbala komunikacija, rješavanje problema i svađi, kontrola ljutnje i dr. Radionice su roditeljima ujedno bile i kanal za otvoreno iznošenje svojih emocija i poteškoća s kojima se nose, ali i za dobivanje dodatnih informacija o svojoj djeci koja se nalaze u Odgojnom zavodu, čime je dodatno ojačana povezanost i poboljšana komunikacija između roditelja i djece. Sami roditelji su nam potvrdili svoje zadovoljstvo i ove pozitivne strane sudjelovanja u radionicama.

Tijekom ove edukacije povezali su se roditelji koji se mogu međusobno dobro razumijeti jer se nose s istim tipom problema te je tako formirana i grupa roditelja koji si međusobno mogu pružiti podršku i nakon završetka edukacije, ako održe kontakte.

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Javit ćemo se u što kračem roku.