Završio ciklus radionica s mladima u Turopolju na teme: “Upoznajmo sebe i druge”, “Vještine socijalne interakcije”, “Socijalna odgovornost i doprinos zajednici u kojoj živimo”

Home / Aktivnosti / Završio ciklus radionica s mladima u Turopolju na teme: “Upoznajmo sebe i druge”, “Vještine socijalne interakcije”, “Socijalna odgovornost i doprinos zajednici u kojoj živimo”

U sklopu glavnog elementa projekta “Podrška u integraciji”, osnaživanje i pripremanje mladih počinitelja kaznenih djela u dobi od 14. – 21. godine života za izlazak iz Odgojnog zavoda u Turopolju, u Odgojnom zavodu svaki mjesec održavaju se radionice s 5 do 10 mladih.

Od ukupno 12 predviđenih radionica, do sada je odrađeno šest. Kroz prvih pet radionica mladi su osvještavali svoje osjećaje, potrebe, unutarnje snage, prava i obveze, podizali samopoštovanje, vježbali komunikacijske vještine, aktivno slušanje, neverbalnu komunikaciju, rješavanje problema, izražavanje vlastitih stavova i zauzimanje za sebe, kako reći ne i donositi odluke. Također na radionicama se učilo o sterotipima, diskriminaciji i izoliranju, toleranciji i solidarnosti, prihvaćanju i poštivanju različitosti, drugih i njihovih potreba, o važnosti davanja i primanja podrške, osjećajima prihvaćenosti i grupne povezanosti, radilo se na razvijanju grupne suradnje i dr.

Sa šestom radionicom održanom 25.9. započeo je ciklus radionica na temu: “Plan potrage za poslom” putem kojih se mladima želi pomoći u procjeni vlastitih potencijala i vrijednosti na tržištu rada te kako u budućnosti uspješnije doći do posla.

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Javit ćemo se u što kračem roku.